Spel: De Veen Fabriek Hyllos

“De gehele cast excelleert” NRC Handelsblad 27 november 2013 ****

“Politiek klonk zelden zo mooi” Theaterkrant 19 november 2013****

“Tragedie, televisie, muziek en democratie komen magistraal samen in een even actueel als tijdloos muziektheater”
Trouw 19 november 2013 ****

“Hyllos is een krachtige combinatie van actualiteit en traditie die laat zien dat democratie een kwetsbaar systeem is dat veel vraagt van mensen. En een rijk geslaagde voorstelling die ertoe doet.” Leidsch Dagblad 18 november 2013

“Altena’s beschouwing over de idealen en de zwakheden van de democratie krijgt een antwoord door middel van Koeks radicaal doorgevoerde totaaltheater; dans, video, mime, een stukje strip, toespraken, dik aangezette emoties staan naast elkaar, begeleid door onvoorstelbare diversietiteit aan muziekstijlen, van speciale composities van Derek Bermel – gebaseerd op Bulgaarse volksliedjes – tot breekbare rocksongs, improvisaties en fragmenten van Bruckner en Diepenbrock; en toch een stijlvast geheel, en in die vorm een symbool van een ideale, vrije, superdiverse samenleving.” Het Parool 4 december 2013 ***

Veenfabriek in coproductie met Asko|Schönberg
i.s.m. Rijksmuseum van Oudheden

HYLLOS

Fraaie beloftes, verhalen waarvan de waarheid niet valt te achterhalen, angstzaaierij en openlijke intimidaties. Hoe handel je, op wie vertrouw je, waarop vestig je je toekomst, als de wereld brandt en de werkelijkheid niet kenbaar is? 
Hyllos is een politieke tragedie over democratische idealen en hun tegenkanten. 
De Veenfabriek werkt hiervoor nauw samen met het internationaal gerenommeerde Asko|Schönberg. Herman Altena schreef een nieuwe tekst en de Amerikaanse componist Derek Bermel tekent voor de muziek. Voor Hyllos verenigt regisseur Paul Koek muzikanten en acteurs op het podium binnen de context van een multimediale liveshow.

Meer info

Regie Paul Koek
Tekst Herman Altena
Muziek Derek Bermel
Decor, licht & video Theun Mosk
Kostuums Paul Koek en Theun Mosk
Dramaturgie
 Paul Slangen
Acteurs Reinout Bussemaker, Michael Bloos, Jacobien Elffers, Joep van der Geest, Milena Haverkamp, Bas Maassen, Lizzy Timmers
Muzikanten Nadia Frissen (viool), Marieke Grotenhuis (accordeon), Mei-Yi Lee (percussie), Ton van der Meer, John van Oostrum, Toon van Ulsen (trombone), Anna voor de Wind (klarinet), Rutger Woudenberg (trompet), Joann Whang (cello), Jan Erik van Regteren Altena (altviool)
Film Bobbie Koek
Technische coördinatie Joost Verlinden
Techniek uitvoerend Kas van Huisstede
Productieleiding Anne-Marie Geldhof
Productie stage Gina Beuk
Coproductie Veenfabriek en Asko|Schönberg
In samenwerking met Rijksmuseum van Oudheden

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star