Spel: Angels in America

Toneelgroep Oostpool - Angels in AmericaAngels in America | 25.05.11 tm 28.05.11

Ours is a time of connection; the private, and we must accept this, and it’s a hard thing to accept, the private is gone. All must be touched. All touch corrupts. All must be corrupted.
| Tony Kushner
Alweer voor de derde keer maakt Toneelgroep Oostpool een voorstelling met alle derdejaarsstudenten van de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Omdat Toneelgroep Oostpool talentontwikkeling tot haar taak rekent, omdat het gezelschap het belangrijk vindt om een nieuwe generatie acteurs te leren kennen, omdat het spannend is voor Arnhem en gewoon omdat we het leuk vinden.

In de afgelopen jaren creëerde Marcus Azzini Midzomernachtsdroom van Shakespeare met de school en Erik Whien De verschrikkelijke moeder van Alex van Warmerdam. Dit seizoen gaan we aan het werk met scenes uit de moderne klassieker Angels in America van Tony Kushner uit 1990. Een monumentale cyclus over liefde, politiek en aids in het Amerika van Ronald Reagan, waarvoor Kushner de Pulitzerprijs won.

tekst Tony Kushner | vertaling Carel Alphenaar | met Roy Baltus, Tirza de Boer, Michael Bloos, Eva van Gessel, Gonca Karasu, Elise van ’t Laar, Lowie van Oers, Floor Rolf enLeander de Rooij | voorbereiding en concept Marcus Azzini | eindregie Domien Van Der Meiren

Reacties van publiek:

Bericht van Fred van Noort (Vriend)
De laatste uitvoering gezien: TOF!!
Wát kunnen die Artez-mensen acteren!
Engageren!
Dat het een lange zit was, heb ik totaal niet gemerkt.
Tot een volgende voorstelling bij Oostpool.

Bericht van ellie Alink
3de jaars studenten, niet te geloven. En…ik heb de voorstelling van Toneelgroep Amsterdam gezien, maar Artez slaat echt alles. Fantastisch. Tot 23.45 non stop genoten van al dat acteertalent. Veel gezien dit jaar maar jullie voorstelling vind ik echt de aller allerbeste. Bedankt!!!!

Bericht van Rian en Frits
De acteurs hebben Angels geweldig neergezet in volle overgave en pure energie!
Ontroerend, klap in je gezicht, hartver-scheurend,hilarisch.
Het smaakt naar meer van deze zeer talentvolle groep.. de 5-uurs voorstelling?

Angels in America - Toneelgroep OostpoolToneelgroep Oostpool Angels in America

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star