Spel: KRAAK (2018)

https://www.youtube.com/watch?v=mnOsSq9Klmg

Iffgu v ffo hfifjnubbm? Talloze mysteries en verborgen wereld gaan schuil achter de fascinerende wereld van geheimtaal. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, iedereen kan heimelijk genieten van het avontuur. Het beruchte Voynich-manuscript is de heilige graal van de cryptografie: dit vreemde boek uit de 15e eeuw met bizarre tekeningen en onbegrijpelijke tekens doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten.

Tickets 

Met de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT een verwoede poging het Voynich-manuscript de ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld.KRAAK gaat in première in de Leidse Schouwburg, de thuisstad van KASSETT. Klik hier voor de speellijst.

Credits

zang, spel en compositie
Oukje den Hollander
muziek en compositie
Marijn Korff de Gidts
spel
Michaël Bloos
tekst en regie
Frank Siera
geluidsontwerp
Bart Schatteleijn
filosofisch advies
Gerko Tempelman
productieleiding
Selma Hanzon
met dank aan
Fonds Podiumkunsten, de Veenfabriek
%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star