Spel: Club Catharsis

#(over)levendoortelijden

Wanhopig door de leegte in haar bestaan, gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.

Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!  Met waanzinnige muziek van de Veenfabriek door John van Oostrum en Gerjan Piksen.

Zowel in de voorstellingen van ECHO als in die van de Veenfabriek staat de modderige zoektocht van de mens naar hoe te leven in een maakbare wereld centraal.
In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beide groepen tot het maken van CLUB CATHARSIS.

Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed?

Club-04-©-Sanne-Peper.jpg

 

Credits

Concept | Toneelgroep ECHO
Tekst en regie| Roeland Hofman
Spel | Anna Schoen, Lotte Dunselman, Michaël Bloos, Ilse Geilen, John van Oostrum
Muziek | John van Oostrum, Gerjan Piksen
Scenografie en licht | Sascha van Riel & Yorinde de Ronde (stagiair)
Kostuums  | Jessica Helbach
Dramaturgie | Alinde Hoeksma
Techniek | Alan Meijerink
Publiciteitsbeeld | Studio Miek Uittenhout
Grafische vormgeving | Lieveke op ten Berg
Productie | Clare Dowling
Randprogramma | Lenneke Rauh

 

Reacties

In Club Catharsis speelt toneelgroep ECHO op overtuigende, onbeschaamde en nietsontziende manier dit zwart-komische stuk. John van Oostrum draagt met zijn basgitaar en vele geluidseffecten op een goede manier bij aan de duistere sfeer die hoort bij dit absurdistische stuk” . I Love Theater *** Lees de volledige recensie hier 

Deze voorstelling is vernieuwend. Een aanrader voor iedere theaterliefhebber die uitgekeken is op brave toneelstukken. Muziek van John van Oostrum is de kers op de thriller taart die Club Catharsis is”. Theaterparadijs ***. Lees de volledige recensie hier.

Muziektheatervoorstelling Club Catharsis (..) heeft een spannende balans tussen satire en surrealisme”

“..roept het stuk boeiende vragen op over de verwevenheid van andermans leed en entertainment, en onze collectieve verslaving aan drama.” *** NRC over Club Catharsis. Lees de volledige recensie hier.

Filosoof Floris van den Berg schreef een uitgebreide reactie op Club Catharsis in The Post Online. Je leest het hier.

“Daarnaast deelt het toneelstuk een sneer uit aan de huidige westerse maatschappij, waarin vaak weinig plaats is voor negatieve gevoelens. Alles moet leuk, mooi en positief op anderen overkomen, anders ben je niets waard. In Club Catharsis is het de omgekeerde wereld, daar wordt het leed juist gevierd”Jongin Arnhem over Club Catharsis.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star