Initiatief: OPKOMERS

In 2012 zette Michaël samen met Bram Suijker en Marijke Schaap het Jong Theater Initiatief OPKOMERS op. Waarin ze in 4 voorstellingen alle afstuderende acteurs verenigden.

OPKOMERS | 30 afstuderende acteurs. Eén dag, één voorstelling, één ruimte.

 Vanaf 21 april wordt er elke zaterdag in één dag, in steeds een andere stad een voorstelling gemaakt met verschillende spelers van verschillende scholen. Als een estafette zal het gemaakte materiaal van die dag doorgegeven worden aan de volgende groep. Tijdens de vierde dag, de finale, komen alle acteurs samen om in één sessie het gemaakte materiaal samen te voegen tot één voorstelling met 30 acteurs. Dit belooft totale onmogelijkheid.

Naast de verschillende acteursopleidingen zullen ook studenten aan de opleidingen regie, productie, en techniek meewerken aan dit project. Door middel van ‘Bring back your darlings’ en de actualiteit van de dag als inspiratiemateriaal gaan ze in de voorstellingen op zoek naar een manier om dichter tot het publiek te komen.

Michael Bloos: ‘’Juist in deze tijd is het zaak het ellebogenwerk tussen acteurs te vermeiden. Het is deze generatie die een antwoord zal moeten vinden op het aankomende cultuurbeleid. Dat betekent tussen de mazen door nieuwe wegen te vinden. Voor mij is samenwerking daarbij van wezenlijk belang. Vanzelfsprekend zal minder werk zijn en minder geld, totdat je zelf geld en werk creëert.’’

Bram Suijker: ‘’Toen ik op school kwam(dit was nog voordat er bezuinigd moest worden) werd het volgende als eerste mij verteld: ‘Als je dit beroep kiest wees dan voorbereid op een leven zonder werk en zonder geld.’ Er is geen geld en er is geen werk. De meeste kunstenaars nemen dit voor lief omdat de drang om te creëren groter is dan de drang naar kaviaar.

 

Praktische informatie

Zaterdag 21 april 2012- Almere schouwburg

Zaterdag 28 april 2012- Snijzaal- Utrecht

Zaterdag 12 mei 2012- Het Huis van Bourgondië – Maastricht

Zaterdag 26 mei 2012- Het Compagnietheater – Amsterdam

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star