Spel: Een Zomerdag

Een Zomerdag gaat over een jonge man en zijn jonge vrouw die de drukte van de stad zijn ontvlucht. Zij hopen aan zee tot rust te komen. Maar de man kan zijn rusteloosheid niet bedwingen en kiest steeds vaker voor de stilte van de zee, die hij in een gammel bootje verkent. Op een dag komt hij niet meer thuis. Is hij verdronken of heeft hij zelfmoord gepleegd? Deze vraag houdt de vrouw voor de rest van haar leven gevangen. Ze blijft herinneringen ophalen aan die fatale dag. Het grote verdriet wil maar niet kleiner worden. Haar jeugdvriendin was toentertijd op bezoek. Zij is er nu weer. 

11893893_824792587628475_7201271610099372084_o

De sleutelrol van de vrouw wordt gespeeld door de Vlaamse actrice Ilse Uitterlinden. zij was jarenlang verbonden aan de Blauwe Maandag Compagnie. Ze speelde eerder bij Theaterproductiehuis in De Ondergang van de Titanic, Kwartet, Mooie Anna en Land van over zee.

In Een Zomerdag lopen de personages van toen en nu als vanzelfsprekend door elkaar heen, waardoor het verglijden van de tijd minutieus wordt beschreven. Regisseur Ilmer Rozendaal is als theatermaker benieuwd naar de werking van tijd. Vandaar haar keuze voor Een Zomerdag waarin heden en verleden, verlangen en herinnering elkaar voortdurend afwisselen.
Vorig jaar regisseerde zij Aards Paradijs voor Zeeland Nazomerfestival.

De Noor Jon Fosse is één van de meest fascinerende toneelschrijvers van deze tijd. De toeschouwer kan zijn stukken beleven als een meditatie waarbij je diep van binnen de tragische schoonheid van het leven ervaart. Live muziek van gitarist Joram Tornij zal die sfeer nog versterken.

12002447_10205288288222000_9104949938364673698_o

tekst Jon Fosse
vertaling Karst Woudstra
regie Ilmer Rozendaal
spel Ilse Uitterlinden, Saar VandenBerghe, Eva Kijlstra en Michaël Bloos
muziek Joram Tornij
vormgeving Kris van Oudenhove
kostuums Véronique Hendriks
licht Ate Jan van Kampen
dramaturgie Alex Mallems
illusionisme Woedy Jageneau
productie Theaterproductiehuis Zeelandia

ldmwestkapelle

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star