Spel: Revolutie

25 t/m 29 november in Theater a/h Spui

Bestel hier direct je kaarten!

Het is de Nacht van de Onafhankelijkheid, een belangrijke feestdag in de stad Lida. Tuif, Krista, Vine en Pitezel, vier ambtenaren van het Bureau van Informatie, zijn achtergebleven in het kantoor om een feest voor te bereiden. Maar terwijl ze binnen de slingers ophangen, worden buiten de geluiden van het vuurwerk langzaam overstemd door het gebulder van kanonnen.

Er is een revolutie begonnen en voordat de ambtenaren kunnen vluchten wordt hun gebouw omsingeld door rebellen. Samen moeten ze een strategie bedenken om het er levend vanaf te brengen. Is het slim om af te wachten in de hoop dat de soldaten van de koning hen komen bevrijden? Of moeten ze zich overgeven en hopen dat ze gespaard worden? De ambtenaren hebben niet alleen te vrezen voor de rebellen, maar ook voor elkaar. Wie is er nog te vertrouwen als je leven en toekomst op het spel staan?

Tuif-369x900

De Theatergame

Revolutie is een unieke theatergame waarin jij de belangrijkste speler bent! Voorafgaand aan de voorstelling duik je de wereld van De Wentel in en begin je online het spel. Lees de verhalen, speel Kaptka, het kaartspel dat speciaal voor De Wentel is ontwikkeld, en los de puzzels op om de geheimen van de revolutie te ontdekken. Tijdens de theatergamebepaal je via je smartphone hoe het verhaal van de voorstelling zich ontwikkelt en hoe het afloopt. Wie laat je in leven, wie veroordeel je ter dood, wie verraadt wie, en hoe ziet Lida eruit na de revolutie? De keuze is aan jou!

Overige Info

Let op: voor het meedoen aan Revolutie is een smartphone met IOS/Android (4.0 of hoger) of Windows Phone verplicht.

Credits

Tekst & Regie: Sytze Schalk | Co-regie: Martijn Klink | Spel: Michael Bloos, Jamie Grant, Kaatje Kooij en Jos Nargy | Dramaturgie: Lenneke Rauh | Scenografie: Anneloes van Assem | Uitvoer decor: Vasilis Apostolatos, Anneloes van Assem, Dirk Sonneveld | Uitvoer kostuum: Hanneke Schriever | Visuals: Mark Ridder | Lichtdesign: Vasilis Apostolatos | Geluid: Eric Magnee | Productie: Rianne Valstar |Publiciteit: Danielle Boeling & Mik Maes | Illustraties: Jan Cleijne |Webdesign: buurmen | Begeleiding: Erna van den Berg | Met dank aan:Theater a/h Spui, Het Nationale Toneel, Fonds Podium Kunsten, Gemeente Den Haag, Transmedia Storyteller, MAPLAP

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star