Concept & Spel: TECHNOKRETS

image

“Origineel en wonderschoon werk” (****) | Theaterkrant
“Een ode aan onvoorwaardelijke kameraadschap”…”De voorstelling scharniert op een hallucinerende score van technomuziek, en vooral op de fysiek sterke podiumaanwezigheid van de beide 
spelers.” | De Groene Amsterdammer

 

“Beer keek naar mij net als toen we nog kleine baby’s waren en het enige dat hij zei was: ‘We killen deze stad, roger?’ En het enige dat ik zei – ‘Tuurlijk roger, ik ben je maat’.”

TECHNOKRETS vertelt het verhaal van Beer en Big. Hoe hun moeders hen met slechts één seconde verschil op de wereld gooiden. Hoe in de wieg de eerste deal werd gesloten en hun onlosmakelijke band werd gesmeden. Hoe ze de stad door trekken. En vooral, hoe ze vandaag hun 17e verjaardag vieren. Met hun verhalen en verbeelding bouwen ze een koninklijke stad waarin enkel hun samenzijn kan overleven. Twee jongeren die met razend veel energie om zich heen schoppen. Tot de voegen van hun stad beginnen te barsten.

Meijering&Bloos maakten met TECHNOKRETS een stuk geïnspireerd op ‘Disco Pigs’ van Enda Walsh.

Bewerking, concept en spel: Eva Meijering en Michaël Bloos
Eindregie: Sarah Ringoet
Muziek: Niels Kuiters
Dramaturgie: Petra Eikelenboom
Techniek: Tom Brinkkemper
Beeld: Marc Stoffels

Recensies Groene Amsterdammer:

‘De voorstelling Technokrets van Eva Meijering en Michaël Bloos (spelers) en Niels Kuiters (muziek) is een bewerking van Disco Pigs (1996) van de Ierse auteur Enda Walsch. Een tijdloos verhaal over twee met elkaar verkleefde kids in een lawaaierig universum. Het stuk (en zeker ook deze voorstelling) is en ode aan onvoorwaardelijke kameraadschap in een wereld die daarom niet zo veel meer lijkt te geven. De tekst is bijzonder door de eigenzinnig taal waarmee de twee tieners Beer en Big hun verbond hebben gesmeed. En we treffen ze op het dramatische moment dat hun bondgenootschap uit elkaar zou kunnen spatten. De voorstelling scharniert op een hallucinerende score van technomuziek en vooral op de fysiek sterke podiumaanwezigheid van de beide spelers, Zo’n lijfelijke présence zie je niet vaak bij Nederlandse acteurs. Ze hebben beslist meer ruimte nodig dan de kleine zaal bood waarin ik ze zag spelen. En ze verdienen sowieso ruimte óm deze sterke voorstelling te laten zien.’ | Loek Zonneveld | De Groene Amsterdammer | 2 mei 2013

Recensie Theaterkrant.nl:

http://www.theaterkrant.nl/recensie/technokrets/

—–

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star